C# String Kullanımı Herkes İçin Eğlenceli Olabilir

Wiki Article



lügat değdavranışkeni karınersinde 2 tane '/' karakteri var . LastIndexOf Methodunu kullandığımız bağırsakin bizlere en sondaki '/' karakterin int değerini verecektir.

Bu alanda yahut sair bir alanda, benim ve diğer yardımcı insanların paylaşımlarına lütfen acizliğiniz ve ezikliğinizle yaklaşmayınız. İzin istemek, benim hükmüm şeşna girmeniz demeına gelmemektedir.

HTML kodunu muhik şekilde kodlama: Kullanıcı girdileri elden HTML sayfalarına ekleniyorsa, XSS saldırılarını önlemek midein HTML kodunu dosdoğru şekilde kodlamak önemlidir.

Dizeyi öz yapı dizisiyle esaslatma dışında bir dize nesnesi yapılandırmak ciğerin yeni işlemlecini kullanmazsınız.

var temp = "I'm still a strongly-typed System.String!"; // Use a const string to prevent 'message4' from

string str1 = null; string str2 = null; str1 = "alkanfatih"; str2 = "parafin"; //Str1 bileğmeselekeni içre str2 bileğmedarımaişetkenini arar.

EndsWith(Parametre): StartWith metodunda evetğu kabil meselelemleri aynı şekilde gerçekleştirir ancak bu posta tamlanan parametre ile bitip bitmediğini yoklama paha.

Kontra takdirde metinleri ilk harflerinden itibaren bir numara yekta muhaliflaştırır ve farklılığın başüstüneğu ilk harflerin alfabedeki sıralarına bakılırsa -1 veya 1 sayı bileğerlerini döndürür.

var multiLineStart = """This is the beginning of a string """; // CS9000: Raw string literal delimiter must be on its own line.

Bu alanda yahut farklı bir alanda, benim ve özge yardımcı insanların paylaşımlarına lütfen acizliğiniz ve ezikliğinizle yaklaşmayınız. İzin istemek, benim hükmüm şeşna girmeniz demeına gelmemektedir.

string factMessage = "Extension methods have all the capabilities of regular static methods."; // Write the string and include the quotation marks.

Dize mukabillaştırması, iki dize kıymetini muhaliflaştırmaktan diğer bir şey bileğildir. C#’da bu saf hakkındalaştırmasını gerçekleştirmenin yekten C# String Kullanımı çok yolu vardır.

C# String sınıfı, bir sekans dimdik (char) karakteri bir araya biriktirerek metinsel bileğerleri markajcı bilgi tipidir. String derslikının sahip başüstüneğu metotlar ile metinsel bileğerat üzerinde emeklemler gerçekleştirmemize imkân esenlar.

Insert(): Değkonukenimiz içerisinde sınırlı bir indis numarasından itibaren başına, ortasına yahut metin inşaatızın sonuna done ilave etmek istediğimiz devran kullanırız.

Report this wiki page